Alla inlägg under juli 2012

Av Veronica Nyström - 13 juli 2012 13:01

Det kommer att hållas en tacksägelsegudstjänst för mamma i Fårökyrka nu på söndag kl.18 för den som vill komma.


Idag har vi varit på begravningsbyrån i slite och planerat mammas begravning, som sker rum måndag den 23/7 kl.14.00 i Bunge kyrka. Fikat efteråt hålls på Utsikten(markan) på gamla KA3 området.

Ljus klädsel(!!) och medtag egna blommor. Det kommer att bli att man får gå runt kistan och ta farväl av mamma. Vissa kanske vill lägga en blomma, vissa kanske bara vill säga ett par ord, vissa kanske inte vill gå fram alls. Det är upp till var och en.


Anmälan kommer att stå i dödsannonsen i början på nästa vecka. Jag kommer att lägga in den här på bloggen oxå. Det är Segerdahls begravningsbyrå, i Slite, som hjälper till med detta. Underbara människor!


Dagarna efter mammas bortgång har varit riktigt tunga. Går inte att förklara. Vi har alla bott hemma i Fårösund. Vilket bara det har varit tufft. Mamma är ju överallt. Växter, kläder, köksprylar ja allt! Förbannat jobbigt. Man försöker hålla huvudet upp och göra saker som vanligt...men det går inte. Tårarna bara rinner och allt känns bara för jävligt!! Stackars pappa. Hans livskamrat. Visst vi har förlorat vår mamma och morfar och mormor sitt barn men pappa har förlorat den han skulle leva lycklig med resten av sitt liv. Hon hade ju blivit frisk, hon hade ju börjat tjäna massa pengar, hon hade det ju så bra, DOM två hade de ju så bra! Dom var så kära, kära på nytt! Nygifta. Mamma längtade efter barnbarn såååå otroligt mycket!! Jävla sjukdom!! Den är så vidrig:(



Det gick alldeles för fort!!

Av Veronica Nyström - 10 juli 2012 18:11

 


Fina fina mamma. Hon orkade inte mer. Vad hon har kämpat. Först mot sin förra sjukdom och nu den här. Men den här gången orkade hon inte kämpa emot. Den blev för tuff för henne. Den tog alla hennes krafter. Men hon kämpade så gott hon kunde in i det sista.

Vi var alla där, runt omkring henne. Dennis var ett samtal bort bara. Vi satt där och höll hennes hand, några höll hennes ben. Hon somnade så lugnt och fridfullt. Pappa höll hennes huvud när hon inte orkade hålla i det själv. Kunde inte ha blivit ett finare avslut. Hon hade ingen smärta, ingen oro. Hon bara va. 


Vilket hålrum du har lämnat mamma. Hur skall vi kunna fylla ut det? Saknar dig mamma! Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan som en glad, sprallig, målinriktad, jobbgalen, stark, härlig och en enormt kärleksfull kvinna, vän, syster, barn, fru och mamma!! Du var så ivrig med att få barnbarn, du var på mig jämt. Men det hann du inte med, förlåt! Vi skall jobba på det, jag lovar!!! :) Du kommer att få se dom en vacker dag. 


Min underbara mamma! Jag sa det till folk att hade du inte varit min mamma hade du varit min tvilling. För vi var så otroligt lika, i allt vi gjorde. Val i livet, envisa, galna, jobbtokiga, och inte tala om utseendet, ja allt! Du kommer att leva vidare i mig och mina syskon. Det finns en bit av dig i oss alla. Vi kommer ta hand om pappa Thomas. Vi lovar! Du behöver inte vara orolig över det :)

Du fick på dig din vita fina klänning med blommor på och en rosa kofta. Det är okej va? Jag vet hur mycket du tyckte om den. Imorgon får du även ett par vita leggins och lite smycken också. Du kommer bli så fin.


Vi saknar dig mamma  

Av Veronica Nyström - 10 juli 2012 10:24

Nervös och lite orolig över dagen. Hoppas allt går som det ska. Vill att allt skall bli bra. Vill att allt skall funka. Vill att mamma skall känna sig lugn och trygg. Att hon skall tycka det skall bli skönt att komma hem. Hon hade frågat efter Dennis igår. Han kommer hem imorgon eftermiddag! Äntligen!


Så nu blir det att fixa det sista hemma för sen blir det Fårösund resten av sommarn! :)

Ja jag måste iof hem ibland och kolla till mitt fina land jag fixat i ordning.


Kram!



Av Veronica Nyström - 9 juli 2012 19:25

Imorgon får mamma åka hem till Fårösund :) Läkaren och vi bestämde att det var dags att ta hem mamma. Hon måste få lugn och ro och hitta ny stark energi. Och det enda stället är just hemma i sitt hus och sin trädgård. Vi hoppas att hon skall pigga på sig så hon orkar lite mera cellgifter. Men chansen är liten men vi hoppas iaf!! För vi skall kämpa ändå!!


Så jag, pappa och Robert åkte ut en snabbis till Fårösund i eftermiddags och fixade i sovrummet för där skall dem sätta in en sjuksäng till mamma. Sen skall hon även få en handikapp toalett och lite småfix, rullstol och rampar(som robert skall bygga) så det skall bli så enkelt som möjligt för henne och oss.


Det skall även ordnas med hemtjänst, sjuksyrror, läkare, dropp, mediciner...Ja allt. Så imorgon tar vi alla våra pick och pack och flyttar ut till Fårösund. Jag har så underbart snälla svärföräldrar, vi får lov att låna deras husbil att sova i. TACK Bert och Lisa!! <3

Dennis och Jossan kommer hem på onsdag. Elin och Emil kommer oxå bo där ute. Morfar och Inga är redan där. Mormor är på plats. Annika och Saga kommer imorgonkväll. Helt underbart!!! Hoppas Marit med familj kan komma ut så ofta dem kan oxå! Pappas bror med familj bor ju där ute, skönt! Vår farfar och mammas vänner är oxå nära. Grannar. Pappas syster med familj. Ja alla.


Pappa har sovit hos mamma igårnatt och skall även sova där inatt. Skönt! Dagarna går i ett och det känns som man lever i en bubbla, en grötig och geggig bubbla. Finns liksom ingen vardag, inget fungerar. Vadå räkningar, huset, städa, tvätta, hjälp.... Hur orkar man, Hur gör man??? Vad gör man?? Jaha är det sol idag eller regnar det eller....... Det bara snurrar. 

Mitt blodtryck är sjukt lågt, det svartna för ögonen, snurrar i skallen, händerna domnar ofta bort. Tycker det är förbannat läskigt när det blir mörkt och dags för sängen... Vill inte!!! Robert har tagit ut semester en vecka tidigare, vilket är sååååå skönt och tryggt för mig. Vad hade jag gjort utan han?!!  Han är helt underbar <3


Hemfärden beräknas till imorgon eftermiddag! Mamma får åka ambulans ut. Helt underbart att dem kan avvara en ambulans till mamma mitt i sommarn sådär! Tack sjukvården!! (får berömma dem ibland)


Måste bara säga oxå att alla mammas sjuksystrar, undersköterskor, läkare och sjukgymnasten har gjort ett fantastisk jobb med mamma!! Dem har varit helt underbara med mamma!! Finns vissa undantag men dem skickade vi ut på en gång:P Ibland skall man inte bråka med Veronica. Det var en period förra vecka jag styrde och ställde med läkarna, sjuksyrrorna... Lite skoj va det. Men jag ville ju bara att mamma skulle ha det bra. Jag ville att hon bara skulle få massa positiv energi av alla. Och med lite fix och trix så fick hon det fantastisk bra!!! Nu hoppas jag vi får ihop en bra grupp med hemtjänstpersonal, sjuksystrar och läkare. Det kommer nog gå kanonbra!!


Ikväll har jag fixat det sista i landet, fått upp en ställning till mina sockerärtor(Robert varit så snäll och fixat), vattnat och fixat här hemma. Robert är och kitesurfar. Han är ju helt tokig i äventyrsgrejer och nya utmaningar. Frågan är hur länge han tycker detta är skoj?? Tills han kan det tillräckligt bra? Och det är säkert rätt snart :P hehe... Jag låter han hållas! ;)


Då hoppas vi på en ytterligare lugn natt med mycket sömn!!


Puss och dröm sött!!








Av Veronica Nyström - 9 juli 2012 09:50

Morgonen började med att jag fick ett sms av pappa att mamma sovit hela natten, hon hade varit upp en gång på toa. Det kändes lite lugnande iaf. Hoppas hon nu vilar upp sig så hon orkar det hon har framför sig.

Dagen igår var omtumlande. Mamma mådde väldigt dåligt igår och hade dumma tankar:/ Förstår att hon mår skit och känner sig så skör och att hon inte har mycket ork.  Men det skulle ju kännas konstigt om hennes kropp skulle ge upp pga förstoppningen. Det vill vi ju verkligen inte. Vi hoppas att nu när hon fått tömma sig att hon kan fylla på med ny energi och ork.


Jag, Elin och vår kusin var på hopptävling igår på dan. Kul att kolla lite hästar igen! :) Sen åkte vi ut till stallet i Lummelunda och hälsade på Anna och barnen. Tydligen hade en av de nya hästarna sparkat ihjäl deras hund Halloween:( Usch...

Efter det åkte jag hem och sov en stund. Blev väckt av Robert som tyckte vi skulle äta, så vi lagade i ordning mat och åkte ner till pappa på lassis så han oxå skulle få i sig något. Det var uppskattat. Eftersom mamma tycker det är lite jobbigt att gå på toa när vi barn är med henne så blir det bättre att pappa är där med henne. Det gör henne tryggare och det känns skönt!

Idag skall vi träffa kuratorn vid 14.00 sen hoppas jag att mamma kanske orkar med lite besök:) Vill bara vara vid henne! Även om det är sjukt jobbigt att se henne så orkeslös så vill man bara dit och ge henne all styrka man har! Hoppas hon känner den!!


Har precis varit på en promenad i Stenkumla skogen, skall få i mig lite frukost sen blir det ut i landet en stund och rensa ogräs :)


Ha en bra dag!

Kram kram



Av Veronica Nyström - 8 juli 2012 16:49

....att hon behöver få igång sina tarmar. Har hon inte varit på toa sen den 15juni, då är det dags. Men nej det skall väntas och väntas... Varför är det så svårt att bara göra något åt problemet på en gång??!! Ibland förstår jag inte sjukvården!!

I mötet med läkaren igår gick vi på att mamma måsta få igång tarmarna för hennes tarmar har kört riktigt rejält nu ett tag utan resultat. Och med allt morfin och konstigheter dem tryckt i henne så är det inte så konstigt att hennes tarmar varit som dem varit. "Vi väntar till måndag" "vi väntar till imorn", är det enda vi fått höra. Men NEJ vi gör någonting NU!! Vi gick på läkaren lite hårdare denna gång. Så igår fick hon några andra droppar och ett annat medel som skulle sätta igång hennes tarmar. Och ja jävlar, hon har suttit på toa hela dagen. Det är ju jätte bra men vad det tar på henne. Hon är heeelt slut. Stackarn, hoppas det lugnar sig så hon får vila oxå. Inte kostigt att hon gått upp i vikt, och haft ont i magen. Visst det har med själva cancern att göra med men tänk själv hur ont det gör att ha förstoppning. Bläää!!! Är det inte de ena är det de andra :/


Så inga besök idag. Hon behöver all tid till att vila upp sig nu. Och snart borde cellgifterna göra sitt med. Och när dom börjar verka kommer mamma bli ännu tröttare. Så nu blir det mycket vila för henne!


Hon är en tuffing mamma, men allt som händer just nu skulle fan knäcka även den starkaste själen. Må hon bara orka så länge som möjligt!!


Kämpa på mamma, du är underbar!!!  Skickar ALL min kraft till dej!!!!!



Av Veronica Nyström - 7 juli 2012 21:40

Inte hänt någe speciellt idag mer än att vi haft fastlandsbesök:) Mammas plastsyster och vår plastkusin var förbi en sväng i eftermiddags. Det blev en liten promenad längst havet. Mycket mysigt!!


Imorse löste vi melodikrysset och det gick faktiskt jätte bra:) Mamma hängde på så gott hon kunde. Hon blev lite frustrerad att hon inte riktigt hängde med, det gick lite för fort för henne. Men hon var med hela tiden. Hon skulle promt med när vi käkade frukost ihop imorse med. Så det var bara att sätta henne i den skönare rullstolen så hon fick vara med. För en sak skall ni veta, vi har en bestämd mor. Jäklar om hon inte får som hon vill, då blir hon förbannad ;) Lite skoj är det allt.

Vi spelade på V75 idag med, mamma ville det för det var 45miljoner i potten. Men det gick väl inge vidare:/ Nästa gång tippar vi nog själva istället för att ta en Harry Boy!


Haft en mysig dag med Elin, Emil och Robert och mamma såklart


Mamma sover mestadels, är vaken ca.2-5h om dagen sammanlagt. Och vi njuter för varje ögonblick när hon är vaken och pratar med oss. Så härligt!! Hon är ju med hela tiden, hon hör ju vad vi säger. Ibland slår hon upp sina blå och tittar på oss som att hon hört precis allt vi sagt. Ibland får vi oss en känga för vad vi pratat om :P Hon är så med, skämtar och skojar med oss. Maud i ett nötskal   


       


Bild1.Fina bilder av våra kusiner Saga, Alexandra och Zebastian. Bild 2. Jag pysslar om mamma. Bild 3. Jag ger mamma huvudmassage och Elin googlar svar till melodikrysset :P Bild 4. Hela gänget på promenad! :)


Imorn blir det besök av Morfar och Inga på förmiddan och eftermiddan kommer Björn,Helena och barnen tror även Linda kommer förbi en sväng oxå. Kul med massa sällskap!!! Det behöver mamma. Lite "nya" ansikten. Hon sa häromdagen att hon var trött på att se samma folk hela tiden :P Tror hon blir lite trött på oss ibland... Haha! 


Pappa har även flyttat in till oss för tillfället. Han vill vara nära mamma nu. Kan förstå honom, inte så roligt att ligga och köra till Fårösund var och varannan dag. Och skulle det hända något är han nära. 

Tur vi har stort hus:)


Tack för alla sms och kommentarer!! Det värmer oerhört mycket!! Ni är underbara där ute  








Av Veronica Nyström - 6 juli 2012 21:11

  Härligaste familjen   Kvällspromenad   Kryssare utanför Visby Hamn  Ge mig ett smajl mamma..   Mamma & E knasar sig   Här sitter hon och sjunger  Balkongen på lassis

Ovido - Quiz & Flashcards